Kezdőlap / Közösségi ház / Pannónia Néptáncegyüttes

A Pannónia Néptáncegyüttesről

1992-ben alakult Kistarcsán, jelenleg 7 korcsoportban közel 170 táncos ismerkedik a népi kultúra hagyományaival.

A Pannónia jelszava: családiasság.

A táncegyüttes elsődleges célja a Kárpát-medence tánchagyományainak megtanulása, tovább adása, újraélése, mindezzel értéket közvetítve a jövő generációjának. Olyan kereteket szeretne teremteni az ifjúság számára, amelyben megtalálja a helyét, felfedezheti a közösséghez tartozás érzésének nagyszerűségét, jelentőségét. Csoportjai arra törekednek, hogy a Kárpát-medence elsősorban magyar tánchagyományait elsajátítsák, színpadra állítsák, majd a régiós és országos szakmai fórumokon is bemutassák azt. Fesztivál szerepléseik mellett nagy hangsúlyt fektetnek táncházaikra, közösségi programjaikra.

A Pannónia Néptáncegyüttes a gödöllői kistérség meghatározó együttese, valamint Kistarcsa kulturális életének aktív szereplője.
Pannónia hivatalos oldala: www.pannoniafolk.hu

A Szegletház ad helyszínt már két csoportnak is!

Pösztörke csoport

A Pannónia Néptáncegyüttes 2017 szeptemberétől új csoportot indított első és második osztályos kisiskolások számára.
Nagy szeretettel várunk minden kedves gyermeket csoportunkba, akik szeretnek sokat mozogni, dalolászni és játszani!

Próbák ideje: hétfő és csütörtök 17.45-18.45
Tanárok: Urbán Barbara és Máté Móric
Érdeklődés: pannonia.nte@gmail.com

Berkenye csoport

A Pannónia Néptáncegyüttes Berkenye csoportja 2015-ben alakult meg a Barkóca csoport alapító, ma már idősebb táncosaiból.

A csoport vezetőinek célja, hogy a magas színvonalú, igényes szakmai munka mellet, barátságos környezetet, közösséget biztosítson a táncolni és a magyar kultúrát megismerni vágyó gyermekek számára.

A közösségi élmények mellett – zsibongó, táncház, nyári táborok – számos fellépés, fesztivál, külföldi utazás is színesíti a csoport életét.

Próbák ideje: Péntek 17:00-19:00
Tanárok: Kiss Anna és Máté Móric
Érdeklődés: pannonia.nte@gmail.com

Felnőtt csoport

Pannónia Néptáncegyüttes egyik alapító csoportja a felnőtt együttes. Sok-sok generációt kinevelt ez a csoport, a tagok közül sokan családos emberek, akiknek gyermekei ma már a Pöttöm, Pösztörke csoportban ropják. Ez a Pannónia fontos jelszava: családiasság. Célunk a gyönyörű magyar népi kultúra megtanulása, tovább adása, újraélése. Igen, értéket közvetítünk. A magyar népi kultúrát élővé tesszük a táncházaink és a szokásaink megélése során. A felnőtt csoport természetesen számtalan fesztiválon, minősítőn és külföldi turnén vett részt. Országos rendezvények (Táncháztalálkozó) és Fesztiválok résztvevői, ahonnan mindig szép eredménnyel térnek haza. Csoportunkból kerültek ki néptánctanárok, oktatók, vagy akár népzenészek is. Gödöllő kistérség meghatározó együttese a Pannónia Néptáncegyüttes felnőtt csoportja. Keressenek fel minket, ha szeretnének nálunk táncolni, vagy csak egy táncházban velünk mulatni.

“Lám én tudok táncolni, itt maradok mulatni!”

Próbák ideje: Kedd-csütörtök 19:30-22:00
Tanárok: Gyetvai Júlia és Kele Kristóf
Érdeklődés: pannonia.nte@gmail.com

További közösségi programok a Szegletházban