Rólunk

Miért hoztuk létre a Szegletházat?

 

Szegletház, mint fejlesztőház

Fejlesztőházunk legfőbb célja az, hogy elérjük az érintett szülőket és egy helyen biztosítsunk  gyermekük számukra fejlesztési lehetőségeket. Jelenleg több mint 20 szakember várja nálunk a megtámogatásra szoruló gyermekek szüleinek megkeresését.
Minden jót kívánva:

-Beraxa Beáta és Rapai Zsolt-

Telefon

+36 20 / 978 74 94
Telefonos elérhetőség: H-P: 9:00- 12:30

Beraxa Beáta - Szegletház Alapítvány vezetője

Fejlesztőházunk alapítványa

A Szegletház Gyermekfejlesztő Alapítvány

Székhely: 2143 Kistarcsa, Rózsa u. 22.

Adószám: 19236469-1-13
Nyilvántartási szám: 13-01-0004095

1% fogadása

Alapítványunk a 2024-es rendelkező évtől jogosult az SZJA 1%-os felajánlások fogadására is.
Adószámunk: 19236469-1-13

Az 1%-os felajánlás technikai részletei:

1. online adóbevallással

Az ügyfélkapus belépés után az „1+1%” rendelkezés fület kell kiválasztani.
Itt csak akkor szükséges személyes adatokat megadni, ha a támogató szeretné, hogy a támogatott szervezett tudja, kitől érkezett a felajánlás.
Egyéb esetben mindössze a támogatott szervezet adószámát kell beírni (a miénk: 19236469-1-13), majd automatkusan előugrik a szervezet neve.
Ezt követően még technikai számot is meg lehet adni, ez az egyházakra vonatkozó rész már.
Majd „Tovább a beadáshoz” és már készen is vagyunk.
 

2. könyvelő segítségével történő adóbevallással

Az adóbevallást elkészítő könyvelőnek jelezni kell, ha élni szeretnénk a civil szervezetnek történő 1%-os felajánlás lehetőségével. A könyvelőnek csak a támogatott szervezet adószámára van szüksége, ahhoz, hogy intézni tudja a feladatát. A mi esetünkben az adószám: 19236469-1-13

Alapítványunk célja

Kistarcsa 2005 óta város, lakosságszáma az elmúlt évtizedben több mint 13.000 főre nőtt, sok az újonnan ideköltözött, kisgyermeket nevelő család.

Településünkön egy bölcsőde, három óvoda és egy általános iskola működik. A gyermeklétszám mindegyikben magas. A tipikus fejlődésmenetű, iskolába, óvodába megfelelően integrálható, illetve azokban megfelelően fejlődni tudó gyermekek aránya Kistarcsán is egyre csökken, helyettük az atipikus fejlődésű gyermekek számának fokozott növekedése kezd egyre nyilvánvalóbbá válni.

Ezeknek a gyerekeknek segítségre, fejlesztésre van szükségük. De az iskolai, óvodai fejlesztőpedagógusok, szakszolgálatok túlterheltek, kapacitáshiánnyal küzdenek. Az általuk nyújtott fejlesztések sokszor részlegesek csak, vagy hosszú ideig váratnak magukra. Ez már a pandémia előtti időszakban is így volt. Csak sejteni véljük, mi várható az elkövetkező tanévekben. A szülőknek támogatásra van szükségük.

Alapítványunk 2020-ban kezdte meg működését. Legfőbb célja az volt, hogy elérje az érintett szülőket és gyermekeket. Főként mozgásterápiával, illetve egyéb pedagógiai és kognitív terápiákkal segítjük a minket megkeresőket.

Kinek tudunk segíteni?

 • megkésett vagy atipikus fejlődés
 • mozgáskoordinációs gondok, mozgásügyetlenség
 • megkésett beszédfejlődés, beszédhibák, diszfázia
 • finommozgások éretlensége, iskolakezdésben való bizonytalanság
 • tanulási nehézségek
 • tanulási zavar
 • beilleszkedési zavarok
 • hiperaktivitás, figyelemzavar, ADHD enyhe értelmi fogyatékosság, Down-szindróma
 • pszichés problémák
 • autizmus
 • prevenció

Adomány

Alapítványunk segít a rászoruló családoknak is hozzájutni a szükséges terápiás lehetőségekhez és ingyenes állapotfelméréseket tesz lehetővé több gyermek számára is.

Adomány

Magánszemélyként bankon keresztül tud adakozni a számunkra, a következő adatokkal:

Bankszámlaszám:  11742324-21451975
Számlatulajdonos: Szegletház Gyermekfejlesztő Alapítvány
Közlemény: „támogatás” és „email cím”.

Ha cégként szeretne adományozni nekünk és adóigazolásra van szüksége, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot az info@szeglethaz.hu e-mail címen.

 Az eddigi támogatásaikból befolyt összeget az alábbi tevékenységekre fordítottuk:

 • 2021-ben egy Down-szindrómával élő 5 éves kisfiú mozgásterápiás ellátását biztosítottuk 1 éven keresztül. Emelett egy ADHD-ban érintett gyermek fejlesztéshez járultunk hozzá 50 000 Ft egyszeri támogatással.
 • 2022-ben kettő autizmusban érintett gyermek mozgásfejlesztéséhez járultunk hozzá 30 000 – 30 000 Ft egyszeri támogatással.
 • 2023-ban egy szintén Down-szindrómával élő kislány korai fejlesztésének költségét csökkentettük havi 8 000 Ft támogatási összeggel.
 • Mindemellett egy autista kisfiú komlpex vizsgálatának árát álltuk 18 000 Ft összegben. Valamint egy ADHD-ban érintett gyermek mozgásfejlesztési költségének felét fizeti ki alapítványunk.
 • Ezen túlmenően eddig kb. 35 gyermek teljeskörű mozgásállapot vizsgálatát végeztük el ingyenesen.
 • Közhasznú tevékenységünk egy nagyon fontos eleme még a kistarcsai óvodás gyermekek számára évente felajánlott szűrővizsgálati lehetőség, melynek keretében tavaly 120, idén 60 gyermek vizsgálatát végeztük el térítésmentesen.

Hálásan köszönjük támogatásukat!
Szegletház Gyermekfejlesztő Alapítvány
Beraxa Beáta és Rapai Zsolt

Ha úgy érzi érintett, keressen minket bizalommal!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy össze tudjuk kötni azzal a szakemberrel, aki majd segíteni tud!

Telefon

+36 20 / 978 74 94
Telefonos elérhetőség: H-P: 9:00- 12:30

Fejlesztő foglalkozások

Fejlesztőházunk legfőbb célja az, hogy elérjük az érintett szülőket és egy helyen biztosítsunk  gyermekük számukra fejlesztési lehetőségeket. Jelenleg több mint 20 szakember várja nálunk a megtámogatásra szoruló gyermekek szüleinek megkeresését.

Szabadidős tevékenységek

A Szegletház közösségi programokkal igyekszik gazdagítani a település lakóinak életét kicsik és nagyok számára egyaránt.

„A vendég rátalált a szegletházra, mely a többiek közül kikönyököl a görbe utcába.”

Jókai Mór